AMSTERDAM - Met een druk op de knop lanceerde staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vorige week '11 partners in 2011' op NUzakelijk.nl.

De campagne vraagt aandacht voor meer partnerships tussen NGO’s (Non-Gouvernmentele Ontwikkelingsorganisaties) en ondernemingen en roept Young Professionals op een concept hiervoor in te dienen.

NUzakelijk.nl werkt voor dit initiatief samen met het Ministerie van Buitenlandse zaken, partnership-bemiddelaar Behold en het Partnership Resource Centre (Erasmus Universiteit).

De campagne 11 Partners in 2011

Uit onderzoek van de laatste partij blijkt dat een derde van de NGO’s nog helemaal niet samenwerkt met ondernemingen. Grote NGO’s – zoals UNICEF, STOP AIDS NOW en Het Nederlandse Rode Kruis – zijn wel al zeer actief op het gebied van partnerships met het bedrijfsleven. De belangrijkste onderwerpen voor samenwerking zijn gezondheid, armoede, onderwijs en milieu.

Ondernemend

De samenwerkende partijen vinden het belangrijk dat NGO’s ondernemender worden. Het bedrijfsleven aan de andere kant zoekt meer verbinding met de maatschappij en het milieu.

De special op NUzakelijk.nl roept Young Professionals op een concept te bedenken voor een nieuwe of reeds bestaande samenwerking tussen de onderneming waar ze werkzaam zijn en een NGO. Gedurende de wedstrijd zijn de ingezonden cases op NUzakelijk.nl/11partners te lezen. Bezoekers kunnen hierop hun stem uitbrengen.

Martin Hersman, manager NUzakelijk.nl: “Met dit initiatief willen we Young Professionals inspireren en ondernemingen bij elkaar brengen, NUzakelijk biedt daar een ideaal platform voor.”

Winnaars

Op 9 december 2011 worden de stemmen geteld en kiest een jury de 11 beste concepten, die ieder mogen pitchen voor de overwinning. De winnaar krijgt de mogelijkheid zijn of haar concept uit te voeren. Partnership-bemiddelaar Behold gaat ze daarin begeleiden.

Bovendien deed staatssecretaris Bleker vanmorgen de belofte dat hij bij deelname van 30 Young Professionals, samen met staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken een bijeenkomst voor hen organiseert om over het onderwerp samenwerkingen van gedachten te wisselen.