MIDDELBURG - Peter Boerma, topman van het Zeeuwse nutsbedrijf Delta, twijfelt of de geplande bouw van een tweede kerncentrale in Borssele wel van de grond komt bij de huidige lage energieprijzen. Dat heeft hij maandag gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad.

Een dergelijke miljardeninvestering is daardoor mogelijk niet rendabel. Boerma pleit voor een Europese toeslag op de uitstoot van CO2, waardoor kernenergie relatief goedkoper wordt. Bij kernenergie komt geen CO2 vrij.

''Voor ik een definitieve investeringsbeslissing neem over Borssele 2, moeten we eerst een beter gevoel krijgen bij de prijsontwikkelingen. Die moeten een beter fundament krijgen'', aldus de topman.

Zonder dat kan een tweede kerncentrale er volgens Boerma niet komen. ''Dan kan er in Europa geen enkele centrale gebouwd worden''.

Delta, eigenaar van de bestaande kerncentrale in de Zeeuwse plaats, heeft eerder kenbaar gemaakt een nieuwe kerncentrale in Borssele te willen bouwen. Daarmee is een bedrag van circa 4,5 miljard euro gemoeid.