ATHENE - Griekenland gaat werk maken van structurele hervormingen die nodig zijn om zijn huishoudboekje ook op de langere termijn weer gezond te maken.

Dat heeft minister van Financiën Evangelos Venizelos donderdag beloofd, nadat Europese leiders een akkoord hadden bereikt over verlichting van de Griekse schuldenlast.

''Wij mogen deze kans niet verspelen, daarvoor is zij te groot'', zei Venizelos. ''Wij zullen doorgaan met alle structurele hervormingen.'' Griekenland lag de laatste maanden herhaaldelijk onder vuur omdat het te langzaam bezuinigingen zou doorvoeren.

Het akkoord van de eurolanden donderdagmorgen over de aanpak van de schuldencrisis, is een eerste stap op weg naar stabilisatie in de eurozone. Waar vooralsnog de positieve geluiden overheersen, denken sceptici echter dat meer maatregelen nodig zijn.

Het noodplan waarover de EU-lidstaten een akkoord bereikten, behelst onder meer een kwijtschelding van de helft van de Griekse schulden door de bankensector. Ook wordt de slagkracht van het Europese noodfonds versterkt tot 1000 miljard euro.

Zie ook: dossier eurocrisis