AMSTERDAM - Dropbox lanceert de nieuwe dienst ‘Dropbox for Teams’. Hiermee richt het online opslag- en synchronisatiebedrijf zich voor het eerst expliciet op het MKB.

Met behulp van Dropbox hebben gebruikers zowel vanaf hun laptop en computer als vanaf hun smartphone toegang tot documenten, foto’s en video’s. De opslag is gratis tot aan een capaciteit van 2 gigabyte.

Met Dropbox for Teams kunnen bedrijven voor 795 dollar per jaar vijf gebruikers toegang geven tot 1000 gigabyte aan opslagruimte. Iedere gebruiker extra kost 125 dollar. Voor dat bedrag komt er 200 gigabyte aan ruimte bij.

Gebruikers

Wereldwijd wordt Dropbox al door een miljoen ondernemingen gebruikt, terwijl er in totaal 45 miljoen individuele gebruikers zijn.

Het internetbedrijf concurreert met vergelijkbare diensten als Google Docs en iCloud van Apple. Eerder deze maand maakte Dropbox bekend 250 miljoen dollar te hebben opgehaald bij investeerders, waaronder Benchmark Capital en Goldman Sachs. Het geld wordt gebruikt om te groeien en overnames te doen.