AMSTERDAM - Staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) gaat bedrijven steunen die in ontwikkelingslanden aan de slag willen met watermanagement of voedselzekerheid. Daarvoor is de komende 5 jaar 275 miljoen euro uitgetrokken.

Knapen hoopt dat de zelfredzaamheid van ontwikkelingslanden door de investeringen van bedrijven zal verbeteren. De staatssecretaris stelt dat overheden problemen als klimaatverandering en voedselschaarste niet alleen op kunnen lossen.

''Het bedrijfsleven is een van de onmisbare partners in ontwikkelingssamenwerking'', zei hij op een conferentie in Amsterdam.

Tijdens dat evenement werd onder meer door staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken de campagne 11 Partners in 2011 gelanceerd. De campagne, waar NUzakelijk.nl mediapartner van is, moet jonge bedrijfstalenten motiveren om een samenwerking tussen hun bedrijf en een non-gournementele organisatie te verwezenlijken.

De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen het bedrijfsleven en ontwikkelingsorganisaties. Grote concerns zoals Unilever en KLM werken mede hierdoor steeds vaker samen met ngo's om gezamenlijke doelen te realiseren.