Nederland telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: Mazzo in Amsterdam.

In samenwerking met WOVOX.com.

Misschien herinner je je Mazzo nog als die discotheek aan de Rozengracht. Tegenwoordig is het een Italiaans familierestaurant met een huiskamer-achtige sfeer. Het idee? Je moet hier naast eten ook kunnen werken, vergaderen en ontmoeten.

Het Amsterdamse Concrete is verantwoordelijk voor Mazzo’s metamorfose. De architecten wilden hierbij de oorspronkelijk industriële look van het pand behouden. Die hebben ze aangevuld met elementen uit de Italiaanse familiesfeer, zoals Chesterfieldbanken en lange aanschuiftafels.

mazzo1

Omdat het verboden is om logo’s aan de gebouwen op de Rozengracht te hangen, heeft Concrete het nieuwe Mazzo-logo binnen neergezet. De naam Mazzo hangt in verlichte stalen letters.

mazzo2

Voorin het pand is het bargedeelte waar je een kopje koffie kunt drinken of even een broodje eten. De bar loopt over in het restaurant. Achterin is een speciale ruimte die geschikt is voor privé-diners of vergaderingen.

mazzo3

Houten kasten aan de buitenkant tonen de Italiaanse producten die je kunt terugvinden in de gerechten. De open keuken maakt dat bezoekers goed kunnen zien hoe hun maaltijd bereid wordt. Als Mazzo-kok moet je dus wel tegen pruilende ogen kunnen.

mazzo4

Klik hier voor meer foto’s van deze werkplek.

Foto’s: Ewout Huibers gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie.