In 11 Partners in 2011 ga jij, de Young Professional, de uitdaging aan om een partnership concept op te zetten voor en nieuw of een reeds bestaande partnership die jouw organisatie op effectieve wijze verbindt met een bedrijf, NGO of de overheid.

Een partnership is een samenwerking waarin de deelnemende partijen kunnen profiteren van elkaars specifieke expertise en daar sterker van worden.

Waarom doe je mee?
Je doet mee omdat je er van overtuigd bent dat jouw concept de samenwerking tussen economische en maatschappelijke organisaties zo vormgeeft dat het elke partij enorme beleidsvoordelen biedt en het oplossingen aandraagt voor heersende problemen in zowel het bedrijfsleven, de maatschappij als het milieu met als doel om internationaal ondernemerschap in ontwikkelingslanden te stimuleren.

Nu is het moment want NGOs moeten ondernemender worden en het bedrijfsleven zoekt meer verbinding met de maatschappij en het milieu. 

Partnership-succes in vier stappen
Stap 1. Doe inspiratie op en zoek contact met collega’s als je wilt meespelen in teamverband.

Stap 2. Maak een partnership concept voor je bestaande of nieuwe partnership en stuur het samen met de logo’s & afbeeldingen van de betrokken partijen naar kirsten.kievid@behold.nl.

Hier kun je het deelnameformulier vinden

Stap 3. Voer een ijzersterke Social Media campagne, spreek je netwerk aan en verzamel zo veel mogelijk stemmen t/m 7 december. Doe bijvoorbeeld een oproep op facebook fanpagina’s, via email en via linkedin-groepen.

Stap 4. Kom naar het nominatie event: Partnership verkiezing op 9 december. De jury zal de top 11 verkiezen; zit je in de top 11 dan mag je pitchen voor de overwinning.

Winnen

Ziet onze gekwalificeerde jury perspectief, innovatie en ambitie in jouw partnership concept dan ben jij één van winnende 11 inzendingen. Als winnaar krijg je de mogelijkheid om jouw concept uit te voeren met behulp van de expertise van de initiatiefnemer van dit project: MVO partnership adviseur Behold, met steun van het Partnerships Resource Centre (Erasmus Universiteit), het Ministerie van Buitenlandse Zaken en NUzakelijk.

Een gekwalificeerde jury met veel kennis van partnerships zullen de concepten met een kritisch oog beoordelen. Aan de hand van vooraf opgestelde criteria zullen de juryleden op 9 december de partnership-concepten beoordelen en de top 11 verkiezen. Daarna zal de top 11 moeten pitchen voor de overwinning.

De jury bestaat uit:

Rob van Tulder: is de directeur van het Partnerships Resource Centre. Hij is professor in International Business op de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus Universiteit. Hij is medeoprichter van de Business-Society op de RSM wat tegenwoordig een voorloper is op het gebied van duurzaamheid.

Christiaan Rebergen: is Ambassadeur voor Publiek Private Samenwerking bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Samenwerking met het bedrijfsleven is prioriteit in het Nederlandse beleid voor Ontwikkelingssamenwerking. Het bedrijfsleven is de motor van economische groei en genereert inkomen en werkgelegenheid. Dhr. Rebergen zet zich in om samenwerking tussen bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties te intensiveren en effectief in te zetten.

Alles op een rijtje:
• Laat ons weten dat je mee doet
• Stuur je partnership concept samen met de logo’s & afbeeldingen van beide partijen naar kirsten.kievid@behold.nl (dit kan tot 3 december)
• Verzamel andere Young Professionals binnen je netwerk
• Spoor je netwerk aan om op jou te stemmen op NUzakelijk.nl (via Social Media)
• Stemmen kan t/m 7 december 2011
• Kom 9 december naar het event

Dit wordt organiseert met Partners4Change en Young Professionals Make the Difference. Hier zullen de beste 11 inzendingen worden verkozen, zij zullen pitchen en de winnaar wordt bekend gemaakt. Tijdens deze dag kunnen Young Professionals brainstormen over hoe hun organisatie meer impact kunnen hebben op de maatschappij en milieu middels cases.