UTRECHT - Kabelbedrijf Ziggo heeft in het derde kwartaal een winst voor rente, afschrijvingen en belasting behaald van 210,1 miljoen euro, een groei van 6,7 procent vergeleken met de behaalde 196,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

De omzet klom met 9,7 procent tot 375,6 miljoen euro. Ziggo schrijft de groei vooral toe aan een toename van het aantal abonnees voor digitale televisie, breedbandinternet- en telefoondiensten. Ook het aantal zakelijke klanten kende een groei.

Het aantal analoge kijkers bij Ziggo neemt ondertussen steeds sneller af. In het derde kwartaal van 2011 namen ruim 30 procent minder klanten alleen analoge televisie af dan een jaar eerder.

Analoog

In het derde kwartaal van 2010, eindigend op de laatste dag van september, namen nog ruim 1,3 miljoen mensen alleen analoge tv af bij Ziggo. Inmiddels ligt dit cijfer op 920.000. Een afname van 32,7 procent in een jaar tijd.

In dezelfde periode steeg het aantal klanten met zowel analoge als digitale tv met 21,3 procent naar 2,1 miljoen. Het aantal klanten met alleen digitale televisie komt uit op bijna 1,2 miljoen (+14,6 procent).

In het eerste kwartaal van dit jaar nam het aantal analoge kijkers nog met 25 procent af in vergelijking met een jaar eerder.

Hard

Ziggo is vooralsnog de enige partij die zich hard uitspreekt voor digitale tv en analoge tv inperkt. Dit leidt tot kritiek bij onder meer de Programmaraden en sommige politieke partijen. Ziggo houdt zich echter aan het verplichte minimum aantal analoge zenders dat doorgegeven moeten worden.