Met enige regelmaat worden we geconsulteerd over leiderschap. Wij zijn heel nadrukkelijk bezig met leiderschap en leiderschap is momenteel een hot item.

Door Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger

Terecht dat men met leiderschap bezig is, want de bekwame leiders moeten ons door de crisis loodsen en de op handen zijnde veranderingen in goede banen leiden.

Op deze manier zullen deze leiders samen met de rest van de bevolking een nieuwe basis moeten gaan vormen. Eentje die toekomstvast is. Een toekomst die verder gaat dan nadenken over ons pensioen maar die ook vooral gaat over de generaties na ons.

Voedingsbodem

Maar de vraag is of de bekwame mannen en vrouwen wel genoeg voedingsbodem hebben om die veranderingen door te voeren. Immers, we zitten in een “meer-willen-hebben” of “graaicultuur” en materialisme is nu eenmaal moeilijk los te laten.

Dit zijn de leiders die staan voor de verandering en weer een leefbare maatschappij moeten initiëren, zowel binnen de overheid als het bedrijfsleven. Een nieuw begin maken met bedrijven die niet alleen maar winst willen maken, maar waar de ondernemer ook nog verantwoord bezig wil zijn en voor tevreden klanten gaat.

En de overheid die niet alleen maar uitkeringen uit blijft delen, de aarde vol asfalt legt of ziekten behandelt met symptoombestrijding. Vele hobbels te nemen door de verschillende leiders op verschillend niveau, maar wel met de neus dezelfde kant op.

Het probleem van verworvenheden afnemen, verworvenheden waar je je status inmiddels aan ontleend hebt, worden niet zonder slag of stoot ingeleverd. Ze zullen inzichtelijk en tastbaar moeten maken dat er een andere rijkdom voor terugkomt, een die niet alleen om geld gaat. Niet eenvoudig dus.

Uniek

Toch zullen de leiders die hiervoor de kop opsteken en niet het hoofd verliezen als er gemaaid wordt, deze verandering door kunnen voeren. Deze sterke mannen en vrouwen zijn allen uniek, maar hebben wel een aantal overeenkomsten.

Ze hebben visie, kunnen denken in doen omzetten en zijn daadkrachtig en sociaal. Omdat verkettering zomaar op de loer kan liggen, zijn ze vooral niet bang en hun ego al lang voorbij.

Sterke mannen en vrouwen die bedrijven en landen omvormen moeten de handen ineen slaan en gezamenlijk optrekken, van elkaar leren, elkaar ruimte geven en mensen leiden. Immers het gros van de mensheid bestaat uit volgers.

Religie

Is er dan nog onderscheid met waar het westen zo lekker tegenaan kan schoppen … religie en dan met name de fundamentalisten?

Jazeker, een groot gedeelte van de mensheid is zover gegroeid dat ze niet zonder na te denken achter iemand aanlopen, maar zelf – eventueel met wat hulp – in gaan zien dat we zonder goede leiders niet meer lang genieten van wat de aarde ons geeft. En is het niet voor onszelf, dan toch voor de kinderen die massaal op de wereld blijven zetten.

Wij zoeken regelmatig naar leiders die ergens voor staan, maar eerlijk is eerlijk, soms voelt het als die speld in een enorme hooiberg. Maar gelukkig zijn er ondernemers die dit type leider zoekt en dat is de eerste winst. Het gaat tijd kosten, veel tijd, maar we komen er wel. De leiders die op moeten staan, zijn dus de leiders met de hoofdletter L.

Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger zijn de oprichters van Stichting Legatio. Zij ondersteunen ondernemers met de bedrijfsvoering van hun onderneming en/of hun persoonlijke ontwikkeling en worden hierbij ondersteund door een professioneel team. Legatio is ook te vinden op Twitter.