AMSTERDAM – Dexia-topman Jean-Luc Dehaene zegt af te zien van alle vergoedingen die hij in 2011 heeft gekregen en zou gaan krijgen in zijn functie als lid en voorzitter van de raad van bestuur. Dit meldt de bank woensdag.

De oud-premier van België heeft al het salaris dat hij heeft gekregen over 2011 teruggeven. Dehaene zou in 2011 70.000 euro verdienen. De Belgische ex-premier kreeg in 2010 88.000 euro van Dexia.

Dehaene reageert met het besluit op de kritiek die is ontstaan in België op hem en topman Pierre Mariani, voorzitter van het directiecomité, door de beloningen die zij in voorgaande jaren kregen. Andere bestuurders van Dexia lijken het besluit van Dehaene nog niet te volgen.

De bestuurders krijgen sowieso geen bonus. In mei werd al afgesproken dat er geen variabele beloningen worden uitgekeerd. Topman Mariani verdiende in 2010 ongeveer 1,8 miljoen euro.

Dehaene had eerder al aangegeven ontslag te nemen als lid van de raad van bestuur bij Dexia België. Hij blijft wel aan als voorzitter van de raad van bestuur bij de groep Dexia.