AMSTERDAM - Een Britse startup laat consumenten de vruchten plukken van hun mobiele telefoonabonnement. BidmyBill maakt het mogelijk de telefoonrekening online te zetten, waarna telecomproviders in veilingvorm een lagere prijs kunnen bieden voor het abonnement.

Volgens de makers van de BidmyBill was het idee voor het bedrijf een logische keuze. Consumenten betalen vaak te veel voor hun abonnement en overzicht op de factuur is er nagenoeg niet.

De startup laat consumenten inloggen met hun account bij de provider die zij hebben. Een profiel van het persoonlijk gebruik, automatisch gemaakt op basis van oude rekeningen, wordt vervolgens online gezet. Telecomproviders kunnen een week lang op een nieuw contract bieden.

Hierdoor ontstaat volgens de makers een aangepast contract dat meer aansluit bij het gebruik van de consument, waardoor zij tijd en geld zouden besparen.

BidmyBill is nog alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. De startup verdient zijn geld door drie procent van de contractwaarde te innen van de winnende telecomprovider.