UTRECHT - FNV Bondgenoten en Total hebben afgesproken dat werkgever en werknemers bij elkaar 8,2 procent meer premie gaan afdragen aan het bedrijfspensioenfonds.

Daarvan neemt Total 7,7 procent voor zijn rekening, zo heeft FNV Bondgenoten donderdag laten weten. De premie voor de werkgever gaat van 15,5 naar 23,2 procent en die van de werknemers van 7,2 naar 7,7 procent.

Hiermee is de premie kostendekkend, zodat de pensioenopbouw voor de ruim 1000 deelnemers van het fonds weer op peil komt en het gat van de afgelopen 3 jaar gerepareerd kan worden, aldus Bondgenoten.

Gevarenzone

De Stichting Total Pensioenfonds Nederland behoorde vorig jaar tot de 14 fondsen die in de gevarenzone verkeerden en mogelijk moesten snijden in de uitkeringen. De premie-inleg was de afgelopen 3 jaar onvoldoende voor een goede pensioenopbouw. Ook de slechte toestand op de financiële markten speelde het fonds parten.

Bondgenoten is blij dat aan de cao-tafel nu een hogere premie is afgesproken en de werkgever zijn verantwoordelijkheid neemt.