AMSTERDAM - ShopVIP, een besloten online kledingwinkel, is overgenomen door de Belgische winkelketen Cameleon Groep. Dat maakte de Nederlandse website woensdag bekend.

De overname vindt plaats door middel van een aandelenruil. De bestuurders Bram Jan Streefland en Gavin Dresselhuis krijgen in ruil voor de deal een minderheidsbelang in Cameleon.

ShopVIP boekt dit jaar naar verwachting een omzet van 5 miljoen euro. Via een vergelijkbaar principe als dat van aanbiedingensite Groupon kunnen de geclaimde 500.000 leden er met korting kleding kopen.

Vorig jaar sleet de site op deze manier 150.000 kledingstukken van in totaal 150 merken. Cameleon, met een jaaromzet van 45 miljoen euro een paar maten groter dan ShopVIP, heeft behalve een aantal reguliere winkels ook een besloten site, Snapstore.be. Hier houden 900.000 leden zich op de hoogte van aanbiedingen van restpartijen kleding.

Het grote voorbeeld voor ShopVIP is het Franse Vente-Privee, dat inmiddels kan bogen op een jaaromzet van 1,5 miljard euro.