BERLIJN - Na de Bondsdag, de Tweede Kamer in Duitsland, heeft vrijdag ook de Bondsraad ingestemd met de uitbreiding van het zogeheten Europese Financiële Stabiliteitsfonds (EFSF) tot een bedrag van 440 miljard euro.

Dat bleek tijdens een vergadering van de afgevaardigden van de zestien Duitse deelstaten in Berlijn.

Het besluit van de Bondsraad stond op voorhand al vrijwel vast. Duitsland levert een bijdrage van 211 miljard euro aan het EFSF, verreweg het grootste bedrag van alle deelnemende landen.

Schäuble

De Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble vreest dat de hoge schulden van de eurozone en andere landen een crisis in de financiële- en bankensector in gang kunnen zetten, zo stelde hij vrijdag in de Bondsraad.

"We zien de afgelopen maanden inderdaad een afkoeling van economische activiteit, ook in de vooruitzichten van alle nationale en internationale instellingen", zei Schäuble.

"De echte zorg is echter dat de situatie op de financiële markten en de zorgelijk hoge schulden, ook buiten de eurozone, kunnen leiden tot een crisis in de financiële- en bankensector waar de besmettingsrisico's met name hoog zijn", voegde de minister toe.

Lees al het nieuws rond de eurocrisis in ons dossier