WEESP - Bierbrouwer Olm is donderdag failliet verklaard. Dat heeft directeur Marc Schneider bevestigd. Het bedrijf vocht de afgelopen tijd een juridische strijd uit met Heineken, dat de veel kleinere concurrent betichtte van vals spel. ''Dat konden wij niet winnen'', zei Schneider.

De acht werknemers van het bedrijf Olm, dat geen eigen brouwerij heeft maar bier inkocht in Duitsland, zijn hun baan kwijt. De directeur zei goede hoop te hebben dat van de opbrengst van de failliete boedel in elk geval de leveranciers kunnen worden betaald.

De rechter bepaalde vorige maand in kort geding dat Olm merkinbreuk pleegde door zijn veel goedkopere bier in nagevulde Heinekenfusten aan de man te brengen. Het bedrijf had 30 dagen de tijd gekregen om daarmee te stoppen.

Er loopt een bodemprocedure om schadevergoeding tegen Olm. In afwachting daarvan had Heineken beslag laten leggen op bezittingen van het in Weesp gevestigde bedrijf. Daardoor kon Olm zijn schuldeisers niet betalen en restte volgens Schneider niets anders dan faillissement aan te vragen.