Nederland telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: Het hoofdkantoor van Pecoma Business Technology in Amsterdam.

In samenwerking met WOVOX.

Gevestigd in Amsterdam Zuidoost probeert Pecoma andere bedrijven te helpen efficiënter te runnen. Zij doen dit door de ICT binnen het bedrijf te optimaliseren. Pecoma noemt deze verbetering ‘Business Technology’.

Het interieur is ontworpen door Arnold Schoordijk en PVO Interieur. Ze zijn hier uitgegaan van strakke vormgeving, flexibiliteit en een ‘warme’ open werkomgeving.

pec4

Het ‘Projectenbureau’ is ongeveer 25 meter lang en men werkt hier gezamelijk aan verschillende projecten. Flexibiliteit was het uitgangspunt bij het ontwerp van het bureau. Verschuifbare tussenwandjes kunnen, wanneer nodig, de indeling van het bureau veranderen.

pec3

Verschillende plekken in het pand zijn huiselijk ingericht om de warme en informele sfeer te versterken. Zo kunnen medewerkers op grote lounge banken uitrusten, wat bijkletsen of projecten bespreken.

pec2

Een andere rustige ruimte die gebruikt kan worden als gespreksruimte is het ‘Treinstel’. Zoals de naam al lijkt te suggereren is deze ruimte geïnspireerd door een trein. Men kan hier ongestoord een boek lezen of een telefoontje plegen.

pec1

Saamhorigheid wordt binnen veel bedrijven gekweekt door samen te lunchen. Pecoma is hierin geen uitzondering. Maar wat deze lunch ruimte uniek maakt is dat deze een glijbaan heeft. Zullen de medewerkers er vaak gebruik van maken?

Klik hier voor meer foto’s en video's van de werkplek.

Foto’s: Pecoma,gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie.