AMSTERDAM – Microsoft heeft een patent ingediend voor een smartphone die met verschillende losse onderdelen aan te passen is naar specifieke gebruiken.

Het patent beschrijft een smartphone die door diverse modules verandert van functie. De telefoon moet uit twee delen bestaan, een scherm en een 'onderstel' dat te wisselen is met verschillende onderdelen.

Zo voorziet Microsoft onderdelen als gamecontrollers, een toetsenbord, een extra batterij en een extra scherm. Wanneer deze onderdelen op de plek van het onderstel geplaatst worden, verandert de smartphone naar bijvoorbeeld een spelcomputer of een scherm om films op te kijken.

Het is niet voor het eerst dat mobiele telefoons met extra modules bedacht worden. Verschillende concepten zwerven rond op het internet en vooral Japanse telecombedrijven brengen prototypes uit met aanpasbare onderdelen, waardoor de functionaliteit van de smartphone verandert.

De patentaanvraag van Microsoft is opvallend, aangezien het techbedrijf niet bekend staat om het fabriceren van mobiele telefoons.