Juist op een vakbeurs over uiterlijke verzorging is het mooi om rond te kijken en de bezoekers en de exposanten te observeren. Hoe presenteren zij zich en hoe communiceren zij met hun klanten? En nog belangrijker: wie is daarbij wel of niet succesvol?

Door Ilse de Boer

In een wereld waarin het draait om schoonheid en uiterlijk is het nog belangrijker jezelf als exposant perfect te presenteren.

Al wandelend door de gangpaden van de Jaarbeurs tijdens een grote beautyvakbeurs dit weekend viel het me op hoe verschillend de diverse exposanten de bezoekers benaderen en wat voor uitwerking dit heeft op de drukte in de stands, en dus ook uiteindelijk op hun omzet.

Gemiste kans

Bij een van de vele stands zit een mooi meisje verveeld onderuitgezakt op een kruk. Ze heeft meer aandacht voor haar smartphone dan voor haar omgeving. Jammer dat ze niet beseft hoeveel potentiële omzet er nu letterlijk aan het bedrijf voorbij wandelt via het brede gangpad van de Jaarbeurs.

Ook haar collega beseft dat niet: zij (de baas?) zit met haar rug naar de bezoekers toe aan een tafeltje in wat papieren te rommelen.

Geen gunfactor

In de stand even verderop staat een spichtige standhouder met een norse blik en zijn armen over elkaar. Zijn ogen flitsen nerveus langs de vele bezoekers in het gangpad, zonder echter enig contact te maken. Zijn hele houding in zijn slecht zittende pak straalt weinig plezier uit, laat staan toegankelijkheid.

De oh zo belangrijke ‘gunfactor’? Wat mij betreft 0,0 en zo denken nog meer bezoekers erover want het blijft de gehele dag akelig leeg in de stand. Gelukkig zijn deze twee voorbeelden de uitzonderingen!

Flair

De exposante ernaast heeft het bijvoorbeeld beter begrepen. Zij staat met flair in het gangpad en spreekt op een charmante manier potentiële nieuwe klanten aan. Op hartelijke wijze begroet ze haar bestaande klanten en mede-exposanten.

Ook voor de vakpers maakt ze even tijd vrij: ze vertelt bondig wat haar noviteiten zijn en poseert breed lachend voor de foto die straks in haar vakblad zal verschijnen. Gratis publiciteit is tenslotte altijd mooi meegenomen.

In de spotlights

De naam van het bedrijf springt in het oog, de duidelijke slogan vertelt precies wat men doet en waar men voor staat, en de interessante beursaanbieding heeft een prominente plek gekregen.

Het complete team heeft vlotte beurskleding aan en ziet eruit om door een ringetje te halen. De producten staan er - letterlijk in de spotlights – uitnodigend bij. Daarmee zet je ook je bedrijf dus op de juiste wijze in de spotlights.

Drie rijen dik

Aan de overkant van het gangpad zit een dame van een ander merk enthousiast een nieuw product te demonstreren. Wil je een nieuw product verkopen, dan zul je het tenslotte met overtuigingskracht moeten laten zien en aan de man/vrouw brengen.

Deze dame slaagt daar uitstekend in: de bezoekers staan inmiddels drie rijen dik toe te kijken. Geduldig beantwoordt ze alle vragen en je ziet het enthousiasme groeien bij de toehoorders.

Rinkelende kassa

Haar vriendelijke collega spreekt de geïnteresseerden aan en neemt hen mee naar het verkoopschap. Vakkundig legt ze nog iets uitgebreider uit – zonder opdringerig te zijn - wat de mogelijkheden zijn.

Ze voorziet hen van een klein, keurig verzorgd informatiesetje met een brochure, een paar samples van het product en een passende aanbieding. De aanpak werkt: een andere collega staat met een blij gezicht alle aankopen af te rekenen bij de vrolijk rinkelende kassa.

Jezelf verkopen

Drie maal raden in welke stands het gedurende de beurs drukker is en welke exposanten wél met een blij gevoel, een stapel visitekaartjes van potentiële klanten en een goed gevulde kassa aan het einde van de beurs straks weer naar huis rijden.

Het draait bij een beurs nu eenmaal om jezelf op de juiste manier onder de aandacht te brengen van de bezoekers. Je bent tenslotte niet de enige exposant. En als je jezelf al niet kunt verkopen, hoe moet dat dan met je producten?

Ilse de Boer is eigenaar van IDB Communicatie en freelance hoofdredacteur van Nail Design Magazine. Uiteraard is zij ook op Twitter te volgen.