AMSTERDAM – Stimuleringsprogramma start een nieuwe ronde voor beginnende software-ontwikkelaars die applicaties voor het telecommunicatieplatform van Twilio maken. Startups maken kans op een investering tot 250.000 dollar.

Twilio Fund is een microfonds dat investeert in startups en is eind 2010 gestart. Bij de eerste ronde heeft Twilio in tien startups geïnvesteerd. Vanaf begin oktober start een tweede ronde waarbij innovatieve projecten opnieuw een investering kunnen verdienen.

Het fonds is onderdeel van telecommunicatiebedrijf Twilio, dat het voor software-ontwikkelaars mogelijk maakt om webapplicaties te maken die werken met sms of (spraak)opdrachten via telefoon. Zo kunnen er binnen een applicatie bijvoorbeeld betalingen worden gedaan via sms. Het bedrijf heeft meer dan veertigduizend software-ontwikkelaars die gebruik maken van deze dienst.

Nieuwe ontwikkelaars die de dienst willen gebruiken kunnen kans maken op een investering. De twee ondernemers Dave McClure van 500 Startups en Ron Conway van SV Angel investeren beide 125.000 dollar in bedrijven waarvan zij geloven dat ze iets innovatiefs maken.

McClure bepaalt wie er geld krijgen en Conway investeert dan hetzelfde bedrag. De grens is bereikt bij 250.000 dollar. Geselecteerde startups krijgen in ieder geval tienduizend dollar van Twilio.

Vanaf 15 oktober kunnen mensen zich aanmelden. De inschrijving loopt tot 1 januari 2012 en omdat de dienst wereldwijd beschikbaar is, kunnen ook Nederlandse ontwikkelaars meedoen.