Het nieuwe werken betekent dat je kunt werken waar je wilt. Wat houdt je tegen om een droomplek te kiezen? Ik geef vijf toplocaties.

Toen ik met mijn huidige bedrijf startte, heb ik met mijn compagnon afgesproken dat wij volledig op het nieuwe werken over zouden gaan. Voor wie het nog niet weet: dat betekent resultaatgericht werken, wanneer en waar jij wilt.

Eén heel leuk facet van het nieuwe werken is de locatieonafhankelijkheid. Dat wil zeggen, je kunt het leuk maken. Je kunt ook in een triest wegrestaurant met een laffe kop koffie gaan zitten. Jouw keuze.

Ter inspiratie geef ik mijn vijf favoriete plekken om lekker te Nieuwwerken.

Mijn eigen auto

Erg onderschat, maar oh zo comfortabel. Op de pasagiersstoel van mijn eigen auto met zo’n Zweeds laptop-schootkussentje. Lekker muziekje erbij en indien nodig de airco aan.

Als bonus kies je een mooi panorama: als ik de kans heb parkeer ik mijn auto op de boulevard van Scheveningen met uitzicht over zee.

Een hotellobby

Je kunt in een hotel alle kanten op en de meeste mensen gaan gelijk naar het restaurant of de bar. Dat is jammer, want vaak is de hotellobby veel gerieflijker en rustiger.

Vaak gratis wifi en als ik dorst hebt, brengt het personeel me met alle liefde een kopje Espresso.

In het park

Ik kom vaak in Amsterdam en Den Haag, daar heb je heerlijke parken met bankjes langs de wandelpaden. Zeker in voorjaar en zomer is het park een prima plek om te werken.

Zonnige dagen zijn minder geschikt voor werken met de laptop, maar stukken lezen of op papier schrijven gaat prima.

Op Schiphol

Onze nationale luchthaven heeft talloze hoekjes en zones waar je rustig kunt zitten en kunt werken. Je moet er wel tegen kunnen dat er mensen langskomen.

Ik vind het inspirerend om al die internationale reizigers te zien en schrijf daar mijn meest geïnspireerde artikelen.

Een welnesscenter

Inderdaad, werken in mijn badjas met een frambozensmoothie aan mijn zijde. Geloof je me niet? Kijk maar eens op de site van deze ontspanningsfabrieken, er is bijna altijd een businesscorner.

En als ik even zonder inspiratie zit? Pak ik lekker een saunagang of een kruidenbad!

Mensen, het nieuwe werken is een cadeautje. Geniet ervan.

Robert Mekking is Partner bij MVR & partners. Reageren? www.twitter.com/robertmekking.