AMSTERDAM – De New York Times experimenteert met nieuwe manieren om nieuws naar mensen toe te brengen door ze in huishoudelijke producten te integreren.

Gemiddeld staat een mens een uur per dag voor de spiegel. Onderzoekers van het New York Times-ontwikkelingslab spelen daarop in door de badkamerspiegel volledig te digitaliseren. Dit is een proces om informatievoorziening en het persoonlijke leven met elkaar te combineren.

De techniek in de spiegel maakt gebruik van de Microsoft Kinect. Hierdoor kunnen zowel verbale commando's als bewegingen worden geregistreerd en direct op het spiegelscherm worden geprojecteerd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een bepaalde katern oproepen en daar doorheen bladeren met de hand.

In eerste instantie laat de spiegel het nieuws zien, maar de mogelijkheden gaan verder. Zoals de onderstaande video laat zien, wordt ook informatie over de gezondheid weergeven. De computer houdt bijvoorbeeld bij wanneer er nieuwe medicijnen gekocht moeten worden en koopt deze als de gebruiker dat wil. Ook kunnen verschillende outfits worden geprojecteerd zonder dat de gebruiker zich om hoeft te kleden.

 

 

Digitale tafel
Eerder liet de New York Times al een tafel zien waarop mensen nieuws kunnen lezen. Informatievoorziening is volgens de Times onderdeel van het dagelijks leven en moet daarom op elk gewenst moment geraadpleegd kunnen worden. Zo komt nieuws niet als een gigantische massa op een bepaald moment binnen, maar kan het verspreid over de dag worden geconsumeerd.