BUNNIK - De verkopen van nieuwe auto's in Nederland zijn in augustus met 7,8 procent gestegen tot 39.368 stuks. Dat hebben de brancheorganisaties RAI Vereniging en Bovag vrijdag bekendgemaakt.

Over de eerste 8 maanden van het jaar rolden er 409.821 auto's de showrooms uit, 18,7 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Bovag en RAI voorzien dat er in heel 2011 circa 550.000 nieuwe auto's op kenteken worden gezet in ons land. Dat zouden er dan bijna 14 procent meer zijn dan vorig jaar.

Volkswagen

Volkswagen was het best verkochte merk vorige maand, gevolgd door Peugeot, Ford, Toyota en Citroën. Het meest verkochte model was de Volkswagen Polo. Ook de VW Golf en de Peugeot 107 deden het goed.

Het geplaagde Saab van Victor Muller bracht in augustus welgeteld vijf auto's aan de man, vergeleken met 56 stuks vorig jaar augustus. De productie bij het bedrijf, dat op de rand van de afgrond staat, ligt al maanden stil.

Ook in Duitsland, de grootste automarkt in Europa, zaten de autoverkopen vorige maand in de lift. In augustus stegen de verkopen met 18,3 procent tot 237.500 exemplaren. De Duitse automarkt profiteert al tijden van de economische opleving in het land.