AMSTERDAM – Geïnspireerd door een speciaal slaappatroon heeft de Amerikaanse ontwerper Forrest Jessee een pak ontworpen waarmee mensen op elk gewenst moment kunnen slapen.

Het 'polyfasisch' slaappatroon gaat er vanuit dat drie uur slaap per dag voldoende is wanneer het verspreid wordt over verschillende periodes van een half uur. Om het slaappatroon te behalen zal een persoon af en toe in vervelende omstandigheden moeten slapen. Voor dit soort situaties heeft Forrest Jessee het slaappak ontworpen.

Het pak bestaat uit schuimrubberen honinggraadstructuur. Dit zorgt ervoor dat een persoon in elke gewenste positie comfortabel ligt, afgesloten van de directe omgeving zonder een beklemmend gevoel te krijgen. Een ideaal pak dus om even snel dertig minuten te slapen.

Een pak om overal in slaap te kunnen vallen lijkt ideaal, maar het polyfasisch slaappatroon is niet erg gezond voor de mens. Een normaal slaappatroon, van acht uur per nacht, blijft het beste voor een persoon. Maar daar leent het slaappak zich uiteraard ook voor.