AMSTERDAM - De Turkse investeerder Aksoy Internet Ventures steekt, in ruil voor een minderheidsbelang, 1 miljoen dollar in de Nederlandse verkoopdienst Tinypay.

Tinypay werd vorig jaar door een groep Delftse ondernemers gestart als een 'weekendprojectje', maar claimt inmiddels duizenden gebruikers die hun spullen via de website . Vanuit San Francisco probeert de dienst voet aan de grond te krijgen in de VS.

"We zitten al 2 maanden in San Francisco om ons kantoor hier op te zetten en ontwikkelaars aan te nemen", zegt directeur Melvin Tercan in een persbericht. Oprichter Richard Starver zegt tegenover Emerce.nl dat de startup het dankzij de investering 1 a 2 jaar moet kunnen uitzingen in de VS.

Particulieren kunnen via Tinypay snel iets te koop aanbieden, terwijl bedrijven de dienst kunnen afnemen om op hun eigen website een winkelomgeving op te tuigen.

Tinypay verdient hier momenteel nog niks aan, eerst moet er 'massa' gehaald worden. "Onze prioriteit is om flink te groeien en daarom willen we zoveel mogelijk drempels weghalen om bij ons te verkopen", aldus Tercan.

Aksoy is verbonden aan de Turkse marktplaats Sahibinden.com, dat naar eigen zeggen 30 miljoen gebruikers kent. Tercan: "Met het geld, kennis en ervaring die zij inbrengen kunnen wij met Tinypay.me de wereld veroveren."