AMSTERDAM – De Premie Pensioen Instelling (PPI) dringt sinds begin van dit jaar door op de traditionele pensioenmarkt. “Pensioenfondsen moeten afstappen van dat ‘gaat u maar lekker slapen, wij zorgen wel voor uw pensioen’. Dat kan echt niet meer.”

Dat zegt Folkert Pama, oprichter van BeFrank. BeFrank is een samenwerking tussen BinckBank, die de beleggingsadministratie uitvoert, en risicodrager Delta Lloyd.

Anderhalve maand geleden was het de eerste PPI met een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Inmiddels hebben meer uitvoerders interesse getoond om een PPI op te richten, een vergunning aangevraagd en/of gekregen. APG, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland, en ABN Amro hebben bijvoorbeeld samen een PPI aangekondigd.

Uitkeren

Een PPI is een nieuwe uitvoeringsorganisatie die, naast verzekeraars en pensioenfondsen, collectieve pensioenregelingen uitvoert en pensioenvermogen opbouwt. Een PPI mag door iedereen worden opgericht: banken, werkgevers- en werknemersorganisaties, vermogensbeheerders en adviseurs.

Wel moet de pensioenuitvoerder een vergunning hebben en voldoen aan eisen van de toezichthouders. Een PPI mag in tegenstelling tot een verzekeraar of pensioenfonds zelf geen financiële risico’s dragen, zoals bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en lang leven.

Een PPI mag wel bemiddelen of optreden als gevolmachtigd agent en op die manier een nabestaanden- en arbeidsongeschiktheidsuitkering aanbieden.

Realtime inzicht

BeFrank biedt werknemers een realtime inzicht in hun pensioen. “Je krijgt niet eenmalig een dik juridisch gedrocht door de brievenbus en één keer per jaar een Uniform Pensioen Overzicht met gegevens die dan al over datum zijn”, zegt Pama.

“Iedere keer als je inlogt, zijn je pensioengegevens up to date. Op deze manier krijg je als werknemer een actueel overzicht van je pensioensituatie op het moment dat het jou uitkomt. Feitelijk werkt het zoals een pensioen ooit is bedacht: voor de werknemer.”

Werknemers krijgen bijvoorbeeld inzicht in de afspraken die hun werkgever heeft gemaakt met de PPI, de beleggingen, de kosten, de uitkering van het pensioen en de beleggingsrisico’s.

Beleggingsrisico's

Die beleggingsrisico’s liggen bij een PPI geheel bij de werknemers. “Toen wij de vergunning vorig jaar aanvroegen, was de teneur heel sterk: ‘Een PPI legt alle risico’s bij de deelnemers neer, dat kan toch niet?’ Dat is snel veranderd”, vertelt Pama.

“Als het pensioenakkoord zoals het er nu ligt wordt aangenomen, komen de risico’s bij de traditionele pensioenfondsen óók bij de deelnemers te liggen. Ongeveer tachtig procent van de Nederlanders heeft een pensioen bij een pensioenfonds en heeft totaal geen invloed op de beleggingen en risico’s die het fonds loopt”, stelt Pama.

“BeFrank laat zien wat de beleggingsrisico’s zijn en geeft werknemers de mogelijkheid om dat risico zelf te beïnvloeden door eigen beleggingskeuzes te maken.”

Pama ziet deelnemers vaak inloggen om te ‘spelen’ met de effecten van eerder of later stoppen met werken, anders beleggen of extra sparen. “De funfactor neemt toe. Zo worden pensioenen toegankelijk en gaat de saaiheid ervan af.”

Vertrouwen

Wat volgens Pama heeft bijgedragen aan de snelle opmars van de PPI is het afkalvende vertrouwen in het klassieke pensioenstelsel. Voor de komende tijd ligt de uitdaging voor de sector erin het vertrouwen tussen pensioenuitvoerders en werknemers te herstellen. “Een PPI kan helpen het imago van de financiële sector te herstellen.”

De markt moet volgens Pama eerder bevreesd zijn dat er een wildgroei aan PPI’en ontstaat. Is BeFrank bang voor concurrentie? “Nee, concurrentie is gezond. Als je de enige PPI bent, heb je meer om bang voor te zijn.”

Toekomst

Wat staat de klassieke pensioenfondsen nu te doen? “In de eerste plaats moet er een einde komen aan de verplichtstelling. Die maakt dat ze niet hoeven te vechten voor hun klanten. In de tweede plaats moeten ze zeer duidelijk zijn over de risico’s die zij en deelnemers lopen”, zegt Pama.

“Pensioenfondsen moeten afstappen van dat ‘gaat u maar lekker slapen, wij zorgen wel voor uw pensioen’. Dat kan echt niet meer in deze tijd. De fondsen praten daar veel over, maar doen er vooralsnog weinig mee.”

BeFrank is genomineerd voor een van de Gouden Schilden, Pensioenproduct van het Jaar, en neemt het op tegen Waardewijs pensioen van Avéro Achmea, Pensioenrekening van Brand New Day en Zwitserleven Exclusief Pensioen.

Daarnaast is Folkert Pama genomineerd in de categorie Talent van het Jaar. De winnaars worden op 22 september bekendgemaakt.