VEGHEL - Jumbo Supermarkten kijkt terug op een goed eerste halfjaar. De consumentenomzet onder de Jumbo-formule is toegenomen tot 1,218 miljoen euro, een stijging van 35 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit maakte Jumbo dinsdag bekend.

De omzetstijging komt grotendeels voort uit de ombouw van inmiddels bijna 100 Super de Boer-winkels tot Jumbosupermarkten.

De komende maanden zullen nog zo’n 75 Super de Boer-winkels tot Jumbo worden omgebouwd. De autonome omzetgroei was volgens de supermarkt in lijn met de marktgroei.

Synergievoordelen

Behalve door een stijging van de omzet kenmerkte het eerste halfjaar zich door de synergievoordelen met Super de Boer, een grotere operationele efficiency en een sterke kostenbeheersing. Jumbo zegt zo de toegenomen margedruk door stijgende inkoopprijzen en felle prijsconcurrentie grotendeels te hebben gecompenseerd. Het financiële resultaat was conform verwachting, aldus het concern.

Algemeen directeur Frits van Eerd: ''Hoewel de integratie zeker niet vanzelf gaat, kijken we tevreden terug en vol verwachting vooruit. In november openen wij onze 250e Jumbo supermarkt. En in de eerste helft van 2012 zal de 300e Jumbowinkel worden geopend.''

Sinds de ombouwoperatie van de Super de Boer-winkels is het marktaandeel van Jumbo gestegen van 5 procent naar 7,5 procent. Als de integratie is voltooid zal het marktaandeel uitkomen op 10 tot 11 procent verwacht de supermarktketen.