AMSTERDAM – Een enthousiaste knutselaar heeft een systeem ontworpen dat het geluid van de televisie uitzet wanneer een 'irritante' tv-persoonlijkheid genoemd wordt.

De bedenker, Matt Richardson, maakte hiervoor gebruik van het open source computerplatform Arduino. Hij codeerde het systeem zo dat bij het noemen van enkele Amerikaanse beroemdheden de tv zelf het geluid voor dertig seconden uitzet. Het geluid gaat pas weer aan wanneer er dertig seconden lang niet over deze persoon gesproken wordt.

De truc houdt in dat informatie uit de meegezonden tekst van de uitzending, die als ondertiteling beschikbaar is, gebruikt wordt om de televisie naar de wensen van de gebruiker aan te passen. Richardson heeft zijn uitvinding de naam 'Enough Already' meegegeven.

De video van de handleiding heeft vele positieve reacties gekregen. Het systeem zou uiteindelijk voor meer gebruikt kunnen worden. Gebruikers stellen bijvoorbeeld een systeem voor dat automatisch kan wisselen van kanaal of het geluid tijdens reclames uitzet.