HOOFDDORP - Nintendo heeft een patent ingediend voor een 'massively single-player online game'. Het patent beschrijft een game waarin de acties van spelers de spelwereld en personages van andere spelers beïnvloeden.

In het patent wordt een wereld voor één speler beschreven, die online gelinkt is aan de werelden van andere spelers, zonder dat die spelers elkaar kunnen tegenkomen. Zo zou de speler een huis kunnen bouwen en zouden andere spelers in hun wereld dat huis vervolgens kunnen zien en bezoeken.

Volgens Nintendo levert dit een single player-ervaring op waarin mensen die niet graag contact hebben met andere spelers, toch de voordelen van online gamen kunnen ervaren. Daarnaast zouden traditionele multiplayer-elementen kunnen worden toegevoegd, zodat spelers er wel voor kunnen kiezen met elkaar te spelen in dezelfde wereld.

Animal Crossing

Het patent doet denken aan de Animal Crossing-reeks. Deze games, waarin spelers in een huis in een dorp wonen en dagelijks klusjes doen om meer meubels te verzamelen, zijn voor één speler, maar andere spelers kunnen berichten naar dat dorp sturen of zelfs op bezoek komen.