BERLIJN - De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble verwacht dit jaar opnieuw een sterke groei van de Duitse economie. Dat blijkt uit een zondag gepubliceerd interview van de minister met het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

''Alles wijst erop dat we dit jaar met meer dan 3 procent groeien'', aldus Schäuble. De onrust op de financiële markten heeft de Duitse economie volgens hem tot op heden niet geraakt.

Schäuble verwacht daarnaast dat de markten uiteindelijk weer meer oog krijgen voor fundamentele economische ontwikkelingen. ''Die zien er voor Duitsland heel goed uit.''

In de jongste prognose ging de Duitse regering uit van een economische groei van 2,6 procent in 2011. Het toonaangevende onderzoeksbureau Ifo verhoogde zijn verwachting voor de groei van de Duitse economie dit jaar al tot 3,3 procent.

In 2010 groeide Europa's grootste economie met 3,6 procent.

Verwachting

Het Duitse statistiekbureau presenteert dinsdag de eerste schatting van de economische groei in het tweede kwartaal van 2011. Economen verwachten dat de Duitse economie in die periode 0,5 procent groter werd ten opzichte van het eerste kwartaal.

In de eerste drie maanden van dit jaar was nog sprake van een toename met 1,5 procent. Op jaarbasis wordt een groei van 3,2 procent voorspeld.