AMSTERDAM - De verkopen van motor- en bromfietsen zijn in juli opnieuw gedaald, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie RAI Vereniging.

Het aantal verkochte motorfietsen daalde met 14 procent tot 1034 stuks, terwijl de afzet van bromfietsen zelfs met ruim een derde zakte tot 2002 exemplaren. De snorfietsenverkoop ging het nog slechter af met een daling van bijna 40 procent tot 6905 stuks.

De gemotoriseerde tweewielers zijn al tijden uit de gratie. Over de eerste zeven maanden van het jaar daalde de verkoop van motoren en brommers met respectievelijk ruim 10 en 32 procent.

De daling in juli heeft volgens de RAI deels te maken met het weer. ''Het bezoek aan de showrooms was daardoor minimaal'', aldus een woordvoerder.

Bij de verkoop van motoren is de trend volgens hem al tijden omlaag. ''Motorrijden voor de hobby heeft een lagere prioriteit gekregen'', aldus de zegsman. De afname bij de snorfietsen verklaart hij doordat de maand juli vorig jaar een uitzonderlijk goede maand was.