BUNNIK - De verkoop van nieuwe personenauto's in Nederland is in juli met 9,9 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakten brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging woensdag bekend.

In totaal werden er vorige maand 42.281 auto’s op kenteken gezet. In de eerste zeven maanden van het jaar rolden er 370.642 personenauto’s de showrooms uit, een stijging van 20,1 procent.

De groei in juli zwakte wel flink af vergeleken met voorgaande maanden toen de verkopen met meer dan 20 procent omhooggingen. Maar Bovag vindt dat niet alarmerend.

''De zomermaanden verlopen altijd wat grillig, wij zijn blij met deze groei, cumulatief zitten we nog altijd dik 20 procent in de plus'', zegt Bovag-woordvoerder Gijs Bosman.

Marktaandeel

Volkswagen was met een marktaandeel van 13 procent opnieuw het bestverkochte merk in juli, gevolgd door Ford (9,2 procent) en Peugeot (8 procent).

Het geplaagde Saab van Victor Muller, waar de productie al maanden stilligt, registreerde 12 auto's tegen 55 stuks vorig jaar.