ALMELO - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag bij de rechtbank in Almelo 120 uur taakstraf geëist tegen een dameskapper uit Nijverdal die medewerksters op het toilet heeft gefilmd.

De 39-jarige kapper verklaarde voor de rechters dat hij geen seksuele bedoelingen had gehad. Hij had een spycam in een mandje geplaatst om er op die manier achter te komen wie er verantwoordelijk was voor verstoppingen van het toilet.

Toen een van de kapsters de camera ontdekte, bracht ze haar collega's ervan op de hoogte. Het leidde tot enorme ontzetting. De zes kapsters meldden zich allen ziek en deden aangifte. Ze zeggen ernstige psychische schade te hebben opgelopen.

Kapsters

Omdat slechts één van de kapsters herkenbaar is gefilmd, kon maar één geval van aanranding juridisch aannemelijk worden gemaakt. In Nijverdal heeft de zaak veel beroering veroorzaakt.

Enkele kapsters zijn een eindje verderop hun eigen zaak begonnen. Ook de kapper zelf, die nog steeds een salon drijft in het dorp, zegt grote psychische, sociale en economische schade te hebben opgelopen.