AMSTERDAM - De startup Humble Bundle, die onafhankelijke spelontwikkelaars helpt hun games te verkopen, blijft het goed doen. In de eerste week van de verkoop bracht een reeks spellen, een bundel, meer dan 1 miljoen dollar op. De kopers bepalen zelf wat ze betalen.

Humble Bundle laat gebruikers spellen in bundels kopen. Op deze manier probeert de startup geld te verdienen voor onafhankelijke ('indie') spelontwikkelaars die hun spel maar moeilijk onder de aandacht kunnen brengen. In een bundel zit bijvoorbeeld een bekende indie game, aangevuld met minder bekende titels.

De verkoop van bundels duurt twee weken. Vorige bundels haalden ook veel geld op; de laatste versie zorgde voor 1,8 miljoen dollar aan verkopen. Sinds de start van Humble Bundle in 2009 bleek de website al een succes. Enkele games kregen door de website zo veel aandacht, dat de games als iPad-applicatie werden ontwikkeld.

Wanneer consumenten een bundel kopen, kunnen zij een bedrag betalen variërend van één dollarcent tot 6000 dollar. Ook bepalen zij welk percentage gaat naar de ontwikkelaars, een goed doel of naar Humble Bundle zelf. De startup krijgt standaard vijf procent van de verkopen maar dit is aan te passen. In april dit jaar is er bijna 4,5 miljoen dollar in Humble Bundle geïnvesteerd.