In Gambia is een structureel tekort aan schoon water. Ruim 85 procent van de Gambianen is afhankelijk van grondwater. Helaas is het water uit 1 op 3 putten brak en daarmee ondrinkbaar.

In Sibanor haal je water bij de 'waterpyramid', een kant-en-klare waterfabriek ontwikkeld door het Delftse Aqua-Aero Water Systems, een commercieel bedrijf dat technologie combineert met sociale doelstellingen.

Lokale ondernemers dragen zelf zorg voor het onderhoud, de productie én verkoop van water. Naast drinkwater produceert het bedrijf ook 'gedestilleerd' water voor het onderhoud van accu's, waarmee bijvoorbeeld zonne-energie kan worden opgeslagen.

Aid or Trade

Dit is de twintigste en laatste aflevering van “Aid or Trade?”, een serie over verantwoorde ondernemersinitiatieven in Afrika. Uitgangspunt: hulp is niet langer slechts een kwestie van geld overmaken of goederen verschepen, het is meer en meer een kwestie van het opzetten van duurzame bedrijven.

In elk van de 20 video's - elke week een nieuwe - komt een kansrijk of succesvol project in Afrika aan bod, veelal een samenwerking tussen partijen in de publieke en private sector.

De serie “Aid or Trade?” wordt geproduceerd door Africa Interactive en is mede mogelijk gemaakt door NCDO en FMO. Africa Interactive werkt met een groot netwerk van Afrikaanse mediaprofessionals, het camerawerk en de interviews zijn door lokale reporters uitgevoerd.