In Kenia is een groot tekort aan medische apparatuur en gekwalificeerd personeel. Voor basis-verpleegkundigen is er nu een manier om verder te leren én tegelijk een inkomen te verdienen.

AMREF Flying Doctors, een van de grootste gezondheidsorganisaties in Afrika, ontwikkelde een speciaal e-learningprogramma; vanuit het hele land kun je via de Amref Virtual Nursing School (AVNS) online een 2-jarige zorgopleiding volgen. Inmiddels heeft AMREF zo'n 7.000 verpleegkundigen 'virtueel' opgeleid.

Dit is de negentiende aflevering van “Aid or Trade?”, een serie over verantwoorde ondernemersinitiatieven in Afrika. Uitgangspunt: hulp is niet langer slechts een kwestie van geld overmaken of goederen verschepen, het is meer en meer een kwestie van het opzetten van duurzame bedrijven.

In elk van de 20 video's - elke week een nieuwe - komt een kansrijk of succesvol project in Afrika aan bod, veelal een samenwerking tussen partijen in de publieke en private sector.

De serie “Aid or Trade?” wordt geproduceerd door Africa Interactive en is mede mogelijk gemaakt door NCDO en FMO. Africa Interactive werkt met een groot netwerk van Afrikaanse mediaprofessionals, het camerawerk en de interviews zijn door lokale reporters uitgevoerd.