AMSTERDAM – ING heeft in het eerste halfjaar van 2011 voor de meeste miljarden aan Nederlandse fusies en overnames begeleid. Rabobank en Boer & Croon gaven advies over de meeste deals.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van de databank OverFusies.nl.

Gemeten naar dealwaarde is ING koploper. De tien deals hadden een totale waarde van 8,9 miljard euro. Het grootste deel daarvan komt voor rekening van de verkoop van ING Direct USA aan de Amerikaanse bank Capital One, ter waarde van 6,3 miljard euro.

Op nummer twee en drie in de lijst met grootste dealwaarde volgen zakenbanken Leonardo & Co en Kempen & Co met respectievelijk 2,3 miljard en 2,0 miljard euro.

Gewaagd

Rabobank en Boer & Croon adviseerden over de meeste deals, beide 13 stuks. De waarde van de deals waarbij adviseurs van de Rabobank betrokken waren, betrof 1 miljard euro.

In dezelfde periode vorig jaar stond Rabobank ook op de eerste plaats gesorteerd naar aantal deals. Toen adviseerde Rabobank in de maanden januari tot en met juni over 17 deals.

Het zijn dezelfde kantoren als vorig jaar die de dienst uitmaken. Wel zijn ze volgens OverFusies.nl dit jaar “meer aan elkaar gewaagd”.