Nederland telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: Hyves.

In samenwerking met WOVOX.com.

Hyves kwam eind 2004 online en wist snel uit te groeien tot het populairste sociale netwerk van Nederland. “Hyven” is zelfs officieel opgenomen in de Van Dale (en dat kan Facebook nog niet zeggen). Politici lieten ook niet lang op zich wachten; zo creëerde Jan Peter Balkenende twee jaar na de lancering van Hyves ook een profiel.

Het hoofdkantoor van Hyves is gevestigd op het Frederiksplein in hartje Amsterdam, tegenover De Nederlandse Bank. Architecten Majanka Hendrik en Martijn Frank Dirks ontwierpen een interieur voor de bijna 200 medewerkers. Dirks vertelt dat ze elke verdieping een unieke sfeer wilden meegeven, net zoals gebruikers dat voor hun profielen op de Hyves-website kunnen doen.

hyves1

Strakke vormen en vrolijke kleuren doen denken aan de lay-out van de site. Maar je vindt ook grote muurschilderingen op elke verdieping van het trappenhuis.

hyves2

‘Community-building’ vindt niet alleen plaats op Hyves, maar ook op het hoofdkantoor zelf. Medewerkers lunchen samen in een kleurrijke kantine aan houten tafels die niet zouden misstaan op een zomerkamp.

hyves3

Ondanks de aanwezigheid van Facebook is Hyves nog steeds de grootste sociale netwerksite in Nederland. Met meerdere verhuizingen naar steeds grotere panden zou je zeggen dat het Hyves nog steeds voor de wind gaat. De vraag is nu: wordt Nederland nog een keer te klein voor deze twee sociale netwerken?

Klik hier voor meer foto’s en informatie over deze werkplek.

Foto’s: Jetmien, Steven Blom en Pactor, onder een Creative Commons-licentie.