Belegger Easy Life wint rechtszaak van adviseur

DEN BOSCH - Een tussenpersoon die begin 2008 een obligatielening van beleggingsfonds Easy Life aan een echtpaar uit Oirschot adviseerde, moet de totale inleg van 120.000 euro terugbetalen.

De rechtbank in Den Bosch heeft dat bepaald in een rechtszaak die het echtpaar tegen de financieel adviseur had aangespannen omdat ze hun investering verloren.

De adviseur uit Handel verkocht de belegging als een veilig en eerlijk product, maar hij had de riskante investering met het oog op het beleggingsdoel moeten ontraden, oordeelde de rechter. Easy Life ging later dat jaar failliet nadat de directie werd gearresteerd op verdenking van fraude.

Fraude

Advocaat Joost Papeveld van het echtpaar vertelde vrijdag dat de uitspraak perspectief biedt aan tientallen beleggers in Easy Life die hun inleg in rook zagen opgaan. ''Er is wat te halen'', aldus Papeveld.

Justitie verdenkt vier directeuren van fraude. Van de 42 miljoen euro die werd opgehaald bij beleggers, werd naar schatting slechts 7,5 miljoen geïnvesteerd in Amerikaanse levenspolissen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie