Abvakabo verscherpt toon in pensioendiscussie

ZOETERMEER - Nog maar één dag na het vertrek van voorzitter Edith Snoey bij Abvakabo FNV verscherpt de ambtenarenvakbond zijn toon in de discussie om het pensioenakkoord.

De bond liet donderdag weten dinsdag actie te voeren tegen de pensioenplannen en daarbij samen op te trekken met FNV Bondgenoten, de felste tegenstander van het pensioenakkoord.

''We zijn het hier absoluut niet mee eens'', aldus de twee bonden over de pensioenplannen. Eerder nam Abvakabo nog het standpunt in van ''nee, tenzij'' en liet de vakbond explicieter de mogelijkheid open om het akkoord wel te onderschrijven.

Aftreden

Snoey maakte woensdag haar aftreden bekend. Al langer woedde er een richtingenstrijd binnen haar vakbond. De interne discussie over het pensioenakkoord werd de voorzitter fataal.

Snoey was positiever over het akkoord dat met werkgevers en het kabinet was afgesloten dan veel van haar collega's, die juist de barricades op willen.

Abvakabobestuurder Ruud Kuin houdt dinsdag op het Centraal Station in Utrecht samen met Bondgenotenvoorzitter Henk van der Kolk een 'korte lunchprotestbijeenkomst'.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie