NVM verwacht stijging aantal woningverkopen

AMSTERDAM - Het aantal woningverkopen ligt in het derde kwartaal van dit jaar naar verwachting 10 procent hoger dan in dezelfde periode in 2010 vanwege het kabinetbesluit om de overdrachtsbelasting te verlagen. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) donderdag gemeld.

''De verlaging van de overdrachtsbelasting is een belangrijk signaal om de woningmarkt er weer bovenop te helpen’’, zei NVM-voorzitter Ger Hukker.

''Het besluit komt op een uitstekend moment. Uit een enquête onder NVM-leden blijkt dat de maatregel de consumenten weer in beweging heeft gezet.’’

Tweede kwartaal

Het aantal verkochte woningen in het tweede kwartaal lag overigens 8 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er in de periode van april tot en met juni 30.300 woningen verkocht, een stijging van 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

De gemiddelde verkoopprijs kwam uit op 234.000 euro, een daling van 2,2 procent ten opzichte van vorig jaar.

''De nieuwe realiteit op de woningmarkt is een structureel lager prijsniveau. De markt kenmerkt zich door consumenten die juist nu profiteren, de winnaars, terwijl anderen in de categorie verliezers vallen’’, aldus Hukker.

Lees meer over:
Tip de redactie