DHV ontwerpt 's werelds grootste luchthaven

AMERSFOORT - Een dochterbedrijf van het Nederlandse advies- en ingenieursbureau DHV heeft het winnende ontwerp gemaakt voor 's werelds grootste luchthaven in China. Dat maakte DHV woensdag bekend.

Het ontwerp voor de nieuwe luchthaven van de Chinese hoofdstad Peking werd getekend door dochterbedrijf NACO Netherlands Airport Consultants. De luchthaven gaat ruimte bieden aan 130 miljoen reizigers per jaar en krijgt in totaal acht start- en landingsbanen.

Beijing New International Airport wordt daarmee bijna vier zo groot als Schiphol en zal een oppervlakte hebben die vergelijkbaar is met Amsterdam. De opening moet in 2017 plaatsvinden.

Capaciteit

De huidige luchthaven van Peking verwerkt jaarlijks 80 miljoen passagiers, maar zit tegen de grenzen van zijn capaciteit aan. Het nieuwe vliegveld moet ruimte bieden aan de toenemende vraag naar luchtreizen van en naar de Chinese hoofdstad. Met het project zijn miljardeninvesteringen gemoeid.

DHV-topman Bertrand van Ee is verheugd met de opdracht. ''In de prijsvraag, waaraan de absolute top van internationale luchthavenconsultants meedeed, heeft NACO de gouden medaille gewonnen. Nederland laat zien wereldwijd koploper te zijn op dit gebied.''

Lees meer over:
DHV
Tip de redactie