LONDEN - Britse ambtenaren hebben donderdag het werk neergelegd om te protesteren tegen het plan van de regering van premier David Cameron om de pensioenen te hervormen.

De bonden verwachten dat tussen de 600.000 en 750.000 mensen, onder wie leraren, aan de 24-uursstaking meedoen.

De regering van Cameron wil dat de ambtenaren meer gaan meebetalen aan de pensioenen en langer gaan werken om de voorziening betaalbaar te houden. Cameron, voorman van de Conservatieve partij, vindt dat de stakers onverantwoordelijk bezig zijn.

Hij zei dat er nog altijd wordt onderhandeld tussen de bonden en regering over de pensioenen en andere bezuinigingsmaatregelen. Ook Ed Miliband, voorman van de oppositiepartij Labour, is sceptisch over de acties.

Vertragingen

Reizigers moeten rekening houden met vertragingen op vliegvelden en in havens omdat ook een aantal medewerkers van de douane en de immigratiediensten het werk heeft neergelegd.

Verder is de verwachting dat 85 procent van scholen in Engeland en Wales gesloten blijft of dat daar slechts beperkt les wordt gegeven. Daardoor hebben veel ouders een vrije dag moeten nemen. Ook in onder meer belastingkantoren en bij rechtbanken wordt niet gewerkt.