AMSTERDAM - Ontwerper Paul Priestman voorziet een nieuwe manier van het reizen per trein. In een concept maakt hij het reizen efficiënter door de treinen niet te laten stoppen, maar naast elkaar te laten rijden zodat passagiers over kunnen stappen.

Het concept, 'Moving Platforms', gaat er vanuit dat reizigers veel meer tijd besparen. De hoofdlijn moet een trein bevatten die nooit stopt. Andere zijlijnen brengen de reizigers naar hun eindbestemming. Door via de hoofdlijn over te stappen, hoeft de passagier dus nooit een trein te verlaten.Tussenstops worden hierdoor geëlimineerd.

Priestman, één van de directeuren van het Engelse designbureau Priestmangoode, vindt zijn eigen idee wellicht onhaalbaar, maar benadrukt dat er wel groot gedacht moet worden. Hij stelt dat reizen op een negentiende eeuwse infrastructuur achterhaald is en dat er snel gedacht moet worden over alternatieve vormen van reizen.

moving-platforms2

De ontwerper voorziet tevens gebruiken voor hogesnelheidslijnen, zodat er internationaal vervoer mogelijk is zonder tussendoor te stoppen.

moving-platforms

Het designbureau is geen onbekende in de  transportwereld. Eerder ontwierp het interieurs en exterieurs van vervoermiddelen voor onder andere Airbus, Virgin en Mercury.