MADRID - Suggesties dat Griekenland uit de eurozone moet stappen en terug zou moeten keren naar de drachme getuigen van 'immense stompzinnigheid'.

Bovendien zou een terugkeer naar de drachme leiden tot een doemscenario. Dat heeft de Griekse vicepremier Theodoros Pangalos gezegd in een interview met de Spaanse krant El Mundo.

Er gaan steeds vaker stemmen op dat Griekenland uit de eurozone zou moeten treden om de Griekse economie weer op orde te kunnen brengen, maar dit is volgens Pangalos onzinnig.

''Mensen die dit zeggen zijn buitengewoon stom. Of ze nou analisten, universiteitsprofessoren of economen zijn, deze suggesties zijn een immense stupiditeit.''

Doodsbange mensen

''Een terugkeer naar de drachme zou betekenen dat de volgende dag de banken bestormd worden door doodsbange mensen die hun geld willen ophalen. Het leger moet dan met tanks de banken beschermen omdat er te weinig politie is."

"Er zullen overal rellen zijn, winkels zullen leeg zijn en sommige mensen zullen zichzelf uit het raam gooien. En het zou een ramp zijn voor de gehele Europese economie'', waarschuwde Pangalos.

Eurocrisis dossier