MUNCHEN - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in juni gestegen tot een recordniveau, ondanks de zorgen over de schuldencrisis. Dat maakte het toonaangevende onderzoeksinstituut Ifo vrijdag bekend.

De index die het vertrouwen meet, kwam uit op een stand van 114,5 punten vergeleken met 114,2 punten in mei. Dat is het hoogste punt sinds de Duitse hereniging. Economen rekenden op een lichte daling van de index tot 113,5 punten.

''De Duitse economie bevindt zich in een robuuste groeifase'', aldus Ifo-directeur Hans-Werner Sinn. Het Ifo-onderzoek wordt maandelijks uitgevoerd onder 7000 managers.

Wel zijn Duitse ondernemers minder positief geworden over de economische vooruitzichten. De index die de verwachtingen meet, daalde naar het laagste niveau sinds maart 2010.

Herstel

Volgens Ifo-deskundige Klaus Abberger zal de schuldencrisis in Griekenland geen groot probleem vormen voor de Duitse reële economie.

Abberger verwacht wel dat de groei in het tweede kwartaal zwak zal zijn, in vergelijking met het sterke eerste kwartaal van 2011. Daarna zal het herstel doorzetten in Duitsland, aldus de Ifo-econoom.