AMSTERDAM - Vakcentrale FNV wil met spoed met minister Henk Kamp van Sociale Zaken overleggen over snelle levering van 'cijfers en koopkrachtplaatjes' rond het AOW- en pensioenakkoord. Dat zei een woordvoerster van de vakcentrale donderdag.

FNV denkt daarmee de zorgen van ambtenarenvakbond Abvakabo FNV over het pensioenakkoord weg te nemen. Kamp zei in een eerste reactie dat hij sowieso al bijna dagelijks contact heeft met de FNV en dat hij ook nu bereid is te spreken met vakcentralevoorzitter Agnes Jongerius.

Wel maakte de minister duidelijk dat er geen sprake kan zijn van opnieuw onderhandelen over het pensioenakkoord. Daarentegen is er volgens hem altijd ruimte voor het geven van toelichting en het zorgen voor afstemming bij interpretatieverschillen.

Cijfers

Ook wat de FNV betreft is er geen sprake van het hervatten van de onderhandelingen. Het zou puur om een beraad over cijfers en koopkrachtplaatjes gaan.

Abvakabo FNV liet eerder deze week weten het pensioenakkoord op dit moment onvoldoende te vinden. De vakbond vindt dat de risico’s te eenzijdig bij de werknemers worden gelegd.

Ook vindt Abvakabo het onacceptabel dat mensen met zware beroepen, die op hun 65e willen stoppen met werken, er als gevolg van dit akkoord op achteruitgaan.