PARIJS - Fokker Aerostructures gaat in Mexico een nieuwe fabriek neerzetten. Het bedrijf heeft daartoe woensdag in Parijs een overeenkomst ondertekend met partner American Industries en de regering van Mexico.

De nieuwe productiefaciliteit komt te staan in de stad Chihuahua. De fabriek gaat vliegtuigonderdelen maken voor grote opdrachtgevers van Fokker Aerostructures. De productie moet nog in het vierde kwartaal van dit jaar op gang komen.

Fokker werkt in het project samen met American Industries, een Mexicaans bedrijf dat toonaangevende luchtvaartbedrijven helpt bij de start en het beheer van productieactiviteiten in Mexico.

Groei

Fokker verwacht ''een significante bijdrage aan de groei'' met de nieuwe locatie, in aanvulling op de voorziene sterke groei voor de productiefaciliteiten van Fokker in Nederland.

Fokker overwoog al langere tijd uit te breiden in Mexico, aangezien dit land een van de opkomende economieën is. De keuze viel op Chihuahua onder meer door de gunstige ligging van deze stad ten opzichte van belangrijke klanten in de VS.

Luchtvaartindustrie

Ook de aanwezigheid van andere toonaangevende luchtvaartbedrijven in de omgeving van de nieuwe fabriek betekent dat aan alle voorwaarden wordt voldaan om aan de behoefte van bedrijven in de luchtvaartindustrie te kunnen voldoen.

''Deze uitbreiding is een heel belangrijke stap in Fokker’s strategie van wereldwijde aanwezigheid. De fabriek zal bijdragen aan het behalen van onze ambitieuze groeidoelstellingen, zowel met onze huidige portfolio aan opdrachten als met de verwachte nieuwe contracten."

"Tegelijkertijd kunnen wij hiermee onze concurrentiepositie verstevigen”, aldus bestuursvoorzitter Hans Büthker van Fokker Aerostructures.