Nederland telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: het hoofdkantoor van Nimbuzz in Rotterdam.

In samenwerking met WOVOX.com.

Nimbuzz is een internationaal bedrijf met Nederlandse wortels. Het ontwikkelt mobiele software waarmee gebruikers via één applicatie met al hun internetcontacten kunnen communiceren. Nimbuzz heeft ruim 150 medewerkers verspreid over Argentinië, Brazilië en het hoofdkantoor in Rotterdam.

Hoewel haar diensten pas sinds 2008 beschikbaar zijn, kan je Nimbuzz met inmiddels ruim vijftig miljoen gebruikers niet echt meer een startup noemen. Met eBuddy kent Nederland nu dus twee serieuze internationale spelers op dit gebied.

nimbuzz1

Het hart van deze werkplek lijkt te kloppen in de lounge-ruimte, waar medewerkers lunchen en elkaar fit houden met tennis op de Nintendo Wii (wiens makers we vorige week hebben uitgelicht).

nimbuzz2

In deze ruimte komt het team ook samen voor bijeenkomsten en om Social Media-monitoren met Twitter-activiteiten en statistieken in de gaten te houden. Verdere mentale stimulans komt van de ‘Nimbuzz wall of fame’, die is beplakt met alle persaandacht over de jaren heen.

nimbuzz3

Zoals je van een mobiele applicatie-ontwikkelaar verwacht, is het kantoor bezaaid met mobiele telefoons. Oud, nieuw en prototype: medewerkers gebruiken alles om te ontwikkelen, te testen en om met andere Nimbuzz-kantoren te bellen of te chatten.

Klik hier voor meer foto’s en video's van de werkplek.

Foto's: Nimbuzz, onder een Creative Commons-licentie.