De huizen in Khayelitsha, de grootste en armste buitenwijk van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, zijn over het algemeen klein en in slechte staat.

Gebrek aan privacy door de beperkte leefruimte werkt stress en huiselijk geweld in de hand. Wie een woning bezit kan een lening afsluiten bij het Kuyasa Fund. Hiermee kun je het huis uitbreiden of opknappen.

Kuyasa Fund wordt gefinancierd door DIGH, een Nederlandse organisatie die dankzij een garantiestelling van Nederlandse woningbouwcorporaties, wereldwijd sociale woningbouwprojecten financiert. Een goede investering, want een opgeknapt huis stijgt flink in waarde.

Aid or Trade

Dit is de zestiende aflevering van “Aid or Trade?”, een serie over verantwoorde ondernemersinitiatieven in Afrika. Uitgangspunt: hulp is niet langer slechts een kwestie van geld overmaken of goederen verschepen, het is meer en meer een kwestie van het opzetten van duurzame bedrijven.

In elk van de 20 video's - elke week een nieuwe - komt een kansrijk of succesvol project in Afrika aan bod, veelal een samenwerking tussen partijen in de publieke en private sector.

De serie “Aid or Trade?” wordt geproduceerd door Africa Interactive en is mede mogelijk gemaakt door NCDO en FMO. Africa Interactive werkt met een groot netwerk van Afrikaanse mediaprofessionals, het camerawerk en de interviews zijn door lokale reporters uitgevoerd.