De wereld telt talloze bijzondere werkplekken. Deze week: Het Amerikaanse hoofdkantoor van Nintendo.

In samenwerking met WOVOX.com.

Het Japanse bedrijf Nintendo heeft weinig introductie nodig. Maar wat velen niet weten is dat het bedrijf begon als fabrikant van kaartspellen. Later begon het met het maken van speelgoed en uiteindelijk spelcomputers, waar we Nintendo zo goed van kennen.

Het Amerikaanse hoofdkantoor, dat ruimte biedt aan 650 werknemers, staat in de bossen van Redmond in de staat Washington. Nintendo vestigde zich hier al in 1982, maar sinds vorig jaar is het kantoor vernieuwd. Opvallend: het nieuwe hoofdkantoor wordt bijna letterlijk omringd door gebouwen van Microsoft, concurrent van Nintendo's Wii met de Xbox 360.

nintendo

In het hoofdkantoor zijn alle vergaderruimten vernoemd naar oude consoles of gamefiguren; zo zijn er kamers met de namen "N64" en "Link". Overal door het hele pand staan oude Nintendo-gameconsoles en lantaarns met opdrukken van bekende personages uit de Mario-spellen.

nintendo3

Eén van de vele hoogtepunten van het Amerikaanse hoofdkantoor zijn Café Mario, de bedrijfskantine met zijn eigen Starbucks, en een Nintendo-fanshop alleen voor medewerkers.

nintendo2

Het pand is tevens een uithangbord voor groene energie. De daken zijn bedekt met beplanting, het afwateringssysteem filtert regenwater en in de garage staan zeven oplaadstations voor elektrische auto's.

Klik hier voor meer foto’s en video's van de werkplek.

Foto's: sunny_J op Flickr, onder een Creative Commons-licentie.